back to top

Sutra dženaza 2-godišnjoj djevojčici koja je poginula u saobraćajnoj nesreći

Velika tragedija dogodila se jučer u ulici Bojnička kojom prilikom je u saobraćajnoj nesreći poginula dvogodišnja djevojčica.

Kako saznajemo, dženaza nastradaloj djevojčici N. B. bit će klanjana sutra 8. maja u 14 sati na gradskom groblju Vlakovo.

Podsjećamo, na području općine Ilidža prekjučer je u ulici Bojnička 34-godišnji muškarac A. H. autom udario dvogodišnje dijete koje je na mjestu nesreće preminulo. Nesreća se desila 6. maja u 17.45 sati na prilaznom putu prema dvorištu kuće u ulici Bojnička, gdje je dijete Mercedesom udario A. H. iz Sarajeva.

– U ovoj saobraćajnoj nesreći od zadobivenih povreda na mjestu nesreće je smrtno stradalo dijete – pješak (2022.), čiju smrt je konstatirao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo – saopćeno je iz MUP-a KS.

Istog dana, u 21.15 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja a u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja uhapšen 34-godišnji vozač A. H. i predat u prostorije za zadržavanje MUP-a KS.

dijasporainfo.net