back to top

Preminuo šestogodišnji Harun Handžić koji se liječio u Turskoj: ‘Melek koji je hodio dunjalukom’

“Mi smo žrtve terorizma”, ovako je uvođenje sankcija zvaničnicima Republike Srpske i njihovim saradnicima, ali i nekim preduzećima i njihovim radnicima, ocijenio predsjednik NSRS Nenad Stevandić.
Blokiranje žiro-računa i oduzimanje prava na liječenje kao posljedica toga je, kaže, neoliberalno i neonacistički.
To je udar na ustavni poredak, krivično djelo koje ugrožava bezbjednost, saglasan je i ministar unutrašnjih poslova RS-a Siniša Karan.
-Političke, ali i ekonomske sankcije jesu najteži momenat, ali Republika Srpska nije u defanzivi, poručuje Nenad Stevandić.

-Kolektivni Zapad sankcioniše parlamentarnu borbu, a podstiče nezakonitost. Kako to drugačije ocijeniti nego kao terorizam, kaže Stevandić za RTS.
– Mi smo žrtve terorizma. Nama se oduzima pravo na liječenje u našoj zemlji, jer su nam blokirani žiro-računi. To nikad niko nije radio. To je neoliberalno i neonacističko. Riječi su teške, ali su istinite. Znači, u ovom momentu ćemo imati ljude u Republici Srpskoj koji su zaradili platu, a ne mogu da je prime, ne mogu da se liječe, da plate osiguranje, da registruju automobile, jer su njihovi matični brojevi u svim bankama bez sudske odluke, rekao je on

-Sankcije, ali i nametanja nelegitimnog Christiana Schmidta zadire u sferu ugrožavanja bezbjednosti, kaže Siniša Karan.
-Kada neko lažnim predstavljanjem i svojim odlukama ruši ustavni poredak, šta radi nego čini – krivično djelo. U tom smislu njegovo djelovanje je postalo potpuno bezbjednosno pitanje. Sa aspekta da je uzburkao cijelu političku scenu, zaustavio kretanje BiH prema EU, ruši Dejtonski mirovni sporazum, ali prije svega ruši ustavni poredak BiH, a dominantno ruši ustavni poredak Srpske i to je krivično djelo, kazao je razočarani Karan.

cazin.ba