back to top

Preminuo Elvedin Dino Begić, bivši predsjednik Nogometnog saveza BiH

U Sarajevu je u 64. godini preminuo nekadašnji predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Dino Begić.

Begić je na čelu Nogometnog saveza BiH bio od 2012. godine do 2021. godine, a u njegovom mandatu reprezentacija BiH je uspjela izboriti jedini plasman na Svjetsko prvenstvo i to u Brazilu 2014. godine.

Vijest o njegovoj smrti objavio je sadašnji tim menadžer reprezentacije BiH Emir Spahić koji je igrao u zlatnoj eri reprezentacije BiH i surađivao je s Begićem.

“Hvala ti na svemu Dinči! Hvala ti predsjedniče! Da ti Allah dragi podari širok džennet”, poručio je Emir Spahić na društvenim mrežama objavivši fotografiju sa Seadom Kolašincem i Dinom Begićem.

Dino Begić je rođen rođen 24. oktobra 1960. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu za saobraćaj u Sarajevu, a od 1983. godine zaposlen je na aerodromu Sarajevo.

U nogomet je involviran od 1979. godine gdje je prvo bio aktivno uključen u rad FK Butmir u kojem je od 1996. do 2004. obavljao funkciju predsjednika, a nakon toga i uprave kluba.

Kao sportski radnik bio je delegat u Skupštini Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, član Predsjedništva FSKS, te član Komisije za bezbjednost i stadione NS BiH.

Na funkciju predsjednika Nogometnog saveza BiH izabran je 2012. godine, a bio je član i Komiteta za normalizaciju NS BiH. Obavljao je i funkciju prvog potpredsjednika UEFA komiteta za stadione i bezbjednost.

dijasporainfo.net