back to top

Danas dženaza devetogodišnje Ergese, kćerke Alme Arazi (39) koja se sa troje djece bacila u hladnu rijeku

U Albaniji će biti danas sahranjena devetogodišnja Ergesa, kćerka Alme Arazi (39), koja se sa troje djece bacila u hladnu rijeku Bojanu u Skadru.

Tijelo devojčice pronađeno je u subotu uvečer, dok spasioci i dalje nastavljaju potragu za Almom i Ergesinom šestogodišnjom sestricom i bratom (4).

Na smrtovnici koju je objavila porodica, navodi se da će Ergesa biti danas sahranjena u 14.30 sati.

– Sa dubokom tugom objavljujemo da je preminula Ergesa Ergiz Arazi u 9. godini – stoji u smrtovnici koju su objavili albanski mediji.

Navodi se da je Ergesa bila “kćerka rahmetli Alme, sestra rahmetli Gresita i Ardidit, unuka Dragana, Teofika i Drite Arazit.

Podsjetimo, Alma je sa decom nestala 2. maja, a suprug Ergiz je nestanak prijavio tek sutradan. Sumnja se da se Alma bacila u rijeku zajedno sa djecom jer je dugo trpjela porodično nasilje. Postoje i teorije da je odlučila da ubije sebe i djecu jer je njen muž našao drugu ženu i želio je da je iseli iz kuće.

Tijelo malene Ergese u subotu uvečer pronašao je ribar Safet. On je ispričao kako je krenuo na pecanje kada je iz čamca uoči nešto čudno u vodi na oko metar dubine.

– Pomislio sam da je lutka, uključio sam bateriju na telefonu i pokušavao da shvatim šta je. Molio sam se da nije čovjek – ispričao je potreseni ribar medijima.

Ubrzo je pozvao policiju, koja je stigla na lice mjesta i iz vode izvukla beživotno tijelo djevojčice.

Iako su mediji pisali da su na njenom licu bile modrice, policija je demantovala da su na tijelu djeteta pronađeni tragovi nasilja.

Od jutros je u toku opsežna potraga u reci Bojani za tijelom majke djevojčice Alme, i Ergisine sestrice i brata.

Direktorat civilne zaštite poslao je zvaničan zahtev vojsci da im pomognu u potrazi za tijelima.

Podsjetimo, albanska policija privela je Alminog supruga i oca troje mališana. On se sumnjiči za nasilje u porodici i krivično djelo izazivanje ubistva. Ergiz je negirao djela koja mu se stavljaju na teret.

dijasporainfo.net